Avalon Media

Companie

Din 2001 Avalon Media, o companie de traducere și localizare (MLV – multi-language vendor), oferă servicii complete de traduceri în și din majoritatea limbilor europene, traduceri specializate în diverse domenii, desktop publishing și print-uri dar și interpretariat (traducere simultană și consecutivă) pentru orice eveniment.

Provocare

simbol SaaSO companie ca Avalon Media are nevoie de o foarte bună organizare pentru a fi eficientă. Specificul activității face ca de cele mai multe ori compania să proceseze pentru clienții săi multe comenzi de mica valoare și cu termene de livrare precise.

O altă caracteristică este flexibilitatea companiei care alege să lucreze cu toate uneltele profesionale de traduceri, din care se generează rapoarte calitative specializate, precum și cu sistemele și uneltele clienților „mari” care au propriul workflow incorporat de cele mai multe ori închis, care nu se integrează cu alte sisteme și unelte.

Soluția

MemoQÎn aceste condiții practic munca de gestiune a activității (managementul proiectelor) aproape că dublează munca efectiva în folosul clienților. In timp a crescut necesitatea unui soft care să reducă timpii de estimare a prețului pe baza analizei din principala unealta de traducere folosita, MemoQ, să automatizeze evidența termenelor și procesul de facturare. Necesitatea însă nu a avut răspuns într-o unealtă specifică. Până acum.

Beneficii

La softulmeu.ro softul este personal și nu personalizat pentru ca este anume construit pentru tine, întotdeauna cu ce ai nevoie și nu conține niciodată resturi de la softurile altora. Ce beneficii poți avea dintr-un soft personal de tip CRM de la softulmeu.ro?

Calculul cotației client

Caluculul cotatieiÎn proiectele de traduceri textul este analizat cu o unealtă specializată cum este MemoQ. Pentru fiecare document se obțin un număr de indicatori și pentru fiecare indicator, pentru fiecare client în parte se poate acorda un anumit discount.

analiza memoq     grila discount client pentru traduceri

„Recent am avut o comanda de traducere pentru 63 de documente în mai multe perechi de limbi. Pentru ca pot importa analiza MemoQ în CRM-ul de la softulmeu.ro am obținut cotația pentru client în câteva minute. Asta este cu adevărat util!” Adrian, Manager de proiect

Facturarea

Avalon Media își construiește o relație de durata cu toți clienții săi iar când nu are comenzi ocazionale de la aceștia facturează lucrările lunar. Lucrări multe și mărunte care necesitau un timp considerabil pentru facturare.

„Clienții mari (multinaționale) au particularitățile lor de facturare. Unii vor factura pe sucursala care a dat comanda indiferent de perechea de limbi sau o anumita limba este întotdeauna facturata aceleiași firme din grup.” Răzvan C., Director Executiv

Cu CRM-ul de la softulmeu.ro lucrurile au devenit mai simple. Am învățat aceste particularități și am creat un generator de facturi foarte puternic care știe să filtreze job-urile livrate așa cum este nevoie și generează o factură cu tot cu anexa lucrărilor efectuate.

ecran filtrare dupa client, contact, limbi tinta si sursa, perioada si referinta client

Iar pentru că și luna viitoare vor fi lucrări care se vor factura după aceleași reguli am adăugat posibilitatea de a salva șabloane de facturare.

Evidența proiectelor

Evidenta proiectelorO bază de date adevărată adună toate informațiile importante într-un mod eficient. Cine cu cine a lucrat, ce a făcut, când și cu ce rezultate. Toate, mai jos:

formular cu campuri pentru un proiect de traducere

Evidența clienților

Evidenta clientilorCa orice firmă de prestări servicii, Avalon Media prețuiește foarte mult informațiile despre clienți.

„Prefer să am contact cât mai direct și mai personal cu toți clienții mei. Îmi este de mare ajutor sa am la îndemâna nu doar emailurile și telefoanele contactelor mele dar și ID-ul de Skype sau Yahoo Messenger.” Răzvan C. , Director Executiv

Pentru alții un CRM ar fi o baza de date cu informații de facturare.  Puțini ar avea nevoie de o lista de link-uri la sistemele fiecărui client din care se preiau comenzile și în care se predau lucrările așa cum are acum Avalon Media.

Evidența traducătorilor

„Deseori sunt nevoit sa verific foarte rapid dacă pot prelua o comandă. Am nevoie sa știu dacă am traducător autorizat pentru orice pereche de limbi mi se cere, oricând.” Razvan C., Director Executiv

Evidenta contacteAstfel de informații sunt utile într-un CRM pentru o firmă de traduceri pentru care perechea de limbi, tipul de job și competențele traducătorilor sunt în strânsă legătură cu capacitatea de a livra.

Calendarul lucrărilor

CalendarAtunci când lucrezi cu termene precise de livrare ce poate fi mai util decât un calendar?

calendar cu termene proiecte cu filtrare dupa manager de proiect, tip de termen si alte optiuni

Poate … un calendar pe mobil?

calendar proiecte pentru mobile

Acvamania

Companie

Clientul logo_acvamania_transparentmicnostru Acvamania este operatorul unui parc de agrement nautic, localizat pe lacul Mogoșoaia, la doi pași de București. Pentru a atrage publicul spre sport și mișcare, organizatorii au pregătit pentru vizitatori tobogane, piste de alergare, module speciale pentru catapultare, trambuline, stand-up-paddle, caiace, hidrobiciclete și scutere submersibile.

Continuă să citești Acvamania

Travel Green Light

Companie

Travel Green Light , un start up de succes, este o agenție de turism ce s-a impus rapid pe piață. Compania oferă o gama foarte variata de servicii turistice personalizate, adresate atât clienților corporativi, cat și turiștilor individuali. Încă de la lansare agenția a avut o bază de clienți apreciabilă, iar promptitudinea și profesionalismul angajaților și-au spus  cuvântul, ducând la creșteri exponențiale de activitate.

Continuă să citești Travel Green Light